Friday, July 1, 2016

Mi-am luat un microfon pentru spionaj si o camera auto



Desi camerele video destinate autoturismelor au fost disponibile pe piata de mai multi ani, abia in ultima perioada a crescut popularitatea acestora si tot mai multi soferi aleg sa le foloseasca din dorinta de a evita problemele si bataile de cap. Pentru asta aveam deja un microfon pentru spionaj, dar nu a fost suficient.

Acest trend de achizitionare a camerelor auto vine din Rusia, o tara unde accidentele, frauda si coruptia politiei sunt intalnite la tot pasul, motiv pentru care rusii incearca sa previna evenimentele neplacute. 

Mit: Soferii precauti nu au nevoie de camere auto
Daca esti un sofer constiincios si responsabil te-ai putea intreba de ce ai avea nevoie de o camera auto, daca nu ai fost implicat in niciun accident si chiar daca ai fi fost, nu tu ai fi cel vinovat. De asemenea, stii ca nu trebuie sa iti faci griji cu privire la stilul de condus pentru ca esti priceput, insa problema este reprezentata de celalalt sofer, deoarece nu stii niciodata peste cine dai.

Probabil oricine a auzit de termenul „sofat defensiv” care se refera la stilul de condus care anticipeaza miscarile celorlalti participanti la trafic si poate evita orice accident. Iar cei care sofeaza defensiv sunt de apreciat, insa din nefericire exista numerosi soferi neatenti si violenti care nu isi recunosc faptele si ba chiar te pot acuza pe tine, astfel ca in aceste momente cea mai buna solutie este o camera auto.
Pe langa dovedirea nevinovitiei in orice altercatie din trafic, unele camere auto mai pot fi utile si in alte cazuri. 

De exemplu in parcari care nu sunt supravegheate video, autoturismul tau poate fi vandalizat sau lovit de o alta masina, iar cel vinovat se face nevazut. In asemenea situatii neplacute, camera auto te poate salva de la cheltuirea unei sume consistente cauzate de altcineva. De asemenea, unele camere pot avea anumiti senzori, care sa inceapa inregistrarea atunci cand sesizeaza o miscare, acestea fiind potrivite pentru prevenirea furturilor din autoturisme.


No comments:

Post a Comment